Wie wij zijn

Wij zijn Jolanda & Ansumana Jatta.

Al vanaf zeer jonge leeftijd wist Jolanda wat ze graag wilde als ze groot was; een huis vol kinderen. Ze voedde vijf stiefkinderen met zeer veel liefde op, die inmiddels allemaal uitwonend zijn en ruimte vrij maakten voor kinderen die een veilig en liefdevol thuis nodig hebben. Professioneel gezien was Jolanda als Orthopedagogisch Groepsleidster, Mentor, Natuurgeneeskundig Therapeut, Coach en Ambulant Jongerencoach betrokken bij de opvoeding en verzorging van tientallen kinderen.

Jolanda is gelukkig getrouwd met Ansumana (Ansu), een man die net als zij niets liever wil dan kinderen, voor wie het minder vanzelfsprekend is, een veilig, warm en inspirerend gezinsleven te bieden. Hij vind het belangrijk dat het klimaat waarin een kind opgroeit hen uitnodigt zichzelf volledig te ontplooien.

Jolanda

Ansu komt uit Gambia, een cultuur waarbinnen mensen veelal in grootgezinnen leven, met gemiddeld zo’n 20 – 40 mensen op 1 erf. Zijn grootvader is Alkalo, oftewel dorpshoofd. Zijn grootvaders huis staat altijd open voor wie zorg nodig heeft. Zoals minderbedeelden, zieken, moeilijk opvoedbare jongeren en gehandicapten. In die hoedanigheid heeft ook Ansu bijna 20 jaar ervaring in het nauw en tweezijdig waardevol samenleven met mensen met een beperking en/of rugzak.

Ansumana

Jolanda is dol op lezen, muziek, schilderen en andere creatieve werkvormen, wandelen in de natuur (bos en strand) veelal met hond Sammie, koken en bakken, erop uit trekken. Ze is breed ontwikkelt, deed naast de reguliere opleidingen die ze volgde menige zelfstudie, o.a. op het gebied van psychologie, culturele antropologie, interculturele communicatie, religies & levensbeschouwingen. Ze heeft een sterke voorliefde voor Afrika en is erg geïnteresseerd in Oeroude culturen. Jolanda praktiseert Zhineng Qigong en mediteert regelmatig. Ze zwemt graag en is dol op de jungle. Verbinden in liefde en gelijkwaardigheid is voor Jolanda essentieel. Communicatie ziet zij als de sleutel daartoe. Ze spreekt 9 talen, waaronder enkele Afrikaanse talen. Jolanda’s meest in het zicht springende zielskwaliteiten zijn haar passie en kracht, haar openheid, verfijnd empathisch vermogen, het vermogen te verbinden, haar creativiteit, autonomie, authenticiteit en haar harmoniserende karakter.

 

Ansu is een gepassioneerd goalkeeper. Hij voetbalt al vanaf hij lopen kan. Hij richtte in Gambia zijn eigen team op, trainde en coachte hen diverse seizoenen met veel succes. De toegevoegde waarde van sport in zijn leven had hij niet willen missen. Ansu ontvluchtte zijn thuisland om politieke redenen en leeft nu in het land van zijn dromen. In Gambia leerde hij vele Nederlanders kennen, hun ontwikkelingsniveau en openheid van geest waardeert hij het meest. Ansu is dol op de natuur, hij houdt het meest van de zee. Ook houdt hij van muziek, koken, humor en films. Ook Ansu heeft een talenknobbel, hij spreekt 6 talen. Ansu’s zielskwaliteiten zijn toewijding, zijn positieve levenshouding, beheersing, discipline, evenwichtigheid, kalmte, authenticiteit en zachtmoedigheid.